• driversdays

  Driversdays racing team

  Zondag 16 oktober finale races DNRT op Circuit Park Zandvoort

  Op Zaterdag waren wij al op het circuit aanwezig en hebben wij nog genoten van de laatste races van de auto’s B. In de avond hebben wij de pitbox ingericht en hebben wij ons ingeschreven. Daarna hebben we nog even gezellig gekletst bij de andere rijders op de paddock.

  Op zondag ochtend maakten we de laatste zaken aan onze auto’s gereed. Dik gaat van ons beiden als eerste naar buiten, beiden komen we terug met de zelfde conclusie, het is glad op de baan. Bij mij bleef de ABS uit wat ik niet fijn vind, deze omissie wordt door de mannen opgelost.

  driversdays

  Dik vertrek vervolgens voor zijn kwalificatie rondes, helaas gaat het bij Hugenholtz niet zoals gepland en hebben we enige schade aan de neus en een gebroken draagarm. Zoals het binnen de DNRT wel vaker gaat worden uit alle hoeken en gaten onderdelen bij elkaar gesprokkeld en onze kanjers, Geert en Ruud, gaan aan de gang om de auto weer rijdend te krijgen.

  driversdays

  Zelf vertrek ik voor mijn kwalificatie terwijl Dik en de mannen nog niet terug zijn. Ik sta op vers rubber en de ABS doet het, hierdoor kan ik als tweede kwalificeren. Ik ben hier erg blij mee.

  driversdays

  Bij terugkomst worden we stilgehouden bij het podium, er is iets speciaals aan de hand dat is duidelijk. Huub Vermeulen wordt geridderd in de orde van Oranje Nassau, wat is dat gaaf en terecht. Erg leuk om hier bij aanwezig te kunnen zijn.

  Bij terugkomst in de pitbox overleggen we of het allemaal goed gaat komen met de auto van Dik en dit lijkt allemaal te gaan lukken; alternatief is na wedstrijd 1 mijn stoel uit mijn auto en die van Dik erin zodat hij de tweede wedstrijd in mijn auto kan rijden. (Gelukkig is dit niet nodig en kan ik zelf lekker alle wedstrijden rijden).

  De eerste race gaat aan Dik voorbij omdat zijn auto nog niet heel is. Ik vertrek vanaf mijn mooie positie. Ik heb altijd problemen met de 330 om fatsoenlijk (lees snel) weg te komen dus probeer ik in zijn 2 te starten. Dit was geen goede keus en bijna het hele veld komt mij voor de tarzan bocht voorbij….. en als toetje is de ABS er ook weer mee opgehouden. Ik begin aan een inhaal wedstrijd. Bij het aan remmen van de AudiS blokkeert de auto heftig achter, wat resulteert in een korte spin. Gelukkig heb ik de auto snel weer in bedwang en kunnen weer terug gaan rijden. Dit met twee mooie rem plekken op mijn achterbanden! Uiteindelijk weet ik me terug te rijden naar de 11e positie.

  driversdays

  Dik kan starten voor de tweede race wat is dit toch gaaf dat dit gelukt is! Een auto vol met ducktape mag de pret niet drukken, naar buiten en lekker rijden. Dik heeft het naar zijn zin terwijl hij zich naar voren werkt door de hele sport klasse op weg naar de rijders in de Super Sport. Het was goed en hij heeft genoten en daar rijden we tenslotte voor.

  driversdays

  Mijn tweede race kent een betere start maar door de twee vervangen achterbanden ben ik net een drift boot, de tijden die ik in de eerste race reed kan ik niet meer behalen. Ik kom uiteindelijk als 9e over de finish. Het was een enerverende dag en we zijn blij dat we beiden weer een wedstrijd hebben kunnen rijden.

  Donderdag 6 oktober TT Circuit Assen

  Op 6 oktober hadden wij een vrij rijden dag op het circuit van Assen. De animo voor deze dag was goed en het weer werkte goed mee. We kregen zelf de zon nog te zien!

  driversdays

  De ochtend verliep vlot en al snel was het tijd voor de lunch break. In de middag waren er wat technische problemen met auto’s waardoor we af en toe even terug de pits in mochten. Dik en ik hadden beide deze dag weer eens te kans achter het stuur te kruipen wat erg goed beviel.

  Daarnaast hadden Dik en ik een bijzondere bijrijder op deze dag. Kevin, een verstandelijk gehandicapte jongen die gek is op auto’s, heeft bij ons beide een aantal ronden meegereden. De vreugde die dit teweeg bracht bij de familie en de jongen zelf is niet te beschrijven. Dit was voor ons beide een speciale ervaring.

  24 juni Circuit Park Zandvoort

  Vrijdag 24 juni hadden we een primeur op Zandvoort. Als eerste track day organisatie mochten wij met code 60 gaan werken. Dit is door beide partijen zeer goed bevallen, gelukkig was inzet van deze code slechts beperkt tot een enkele keer.

  driversdays

  Er was een divers veld aanwezig deze vrijdag. In het weekend waren er races van de GT3 Porsche klasse maar ook van GT’s en deze mannen namen deze track day te baat om te trainen. De snelle auto’s bewogen zich sierlijk door het veld heen.

  driversdays

  Ook de gebruikelijke rijders waren weer in grote getalen aanwezig, de sfeer was hierdoor zoals gebruikelijk gemoedelijk en gezellig. Ook de zon liet zich in de middag zien op Circuit Park Zandvoort wat de stemming ten goede kwam.

  driversdays

  De volgende track day van DriversDays wordt op Circuit Park Zandvoort gereden, op vrijdag 22 juli. Deze dag kent een speciale kindersessie, tijdens deze sessie mogen kinderen onder de 16 plaatsnemen op de bijrijdersstoel! Een mooi begin of uitje van menig kindervakantie kunnen wij ons zo voorstellen. De rest van de dag zal er gereden worden met een open pitlane.

  driversdays

  20 april GP Strecke Nurburgring

  Op woensdag 27 maart was het zover na 6 jaar afwezigheid was DriversDays terug voor een track day op de GP Strecke van de Nürburgring. Uniek want geen van de andere Nederlandse track day organisatoren huren deze mooie baan.

  driversdays

  Het deelnemersveld bestond uit bekenden maar ook nieuwe gezichten, mensen die geïnteresseerd waren in een andere baan. Gemeenschappelijk hadden alle deelnemers de lach op hun gezichten. Wat kan je ook meer wensen dan een zonnetje en een mooie baan? Het deelnemers aantal was gezellig, er was ruimte genoeg maar ook genoeg deelnemers om gezamenlijk mee op te rijden. Na een ijzige morgen wordt het al snel aangenaam met het zonnetje dat zijn werk doet, niet te warm dus ook in de racers blijft het goed uit te houden.

  driversdays

  Vanaf half 9 tot 18 uur wordt er continue gereden, aan het einde van de middag wordt het animo van sommige wat minder maar deze hebben er vaak dan al meerdere circuit kilometers opzitten. De terugreis wordt door een ieder aangevangen terug kijkend op een mooie dag op een voor vele nieuw circuit. De volgende track day van DriversDays wordt op het bekende Circuit Park Zandvoort gereden, op vrijdag 24 juni zijn de deelnemers hier wederom welkom voor een open pitlane track day.

  driversdays

  27 maart Paasraces Zandvoort DNRT

  Na een mooie opening met een training op Zandvoort mogen we nu ook de competitie voor 2016 openen.
  Dik rijdt vertrouwd met zijn GTR in de SuperSport Klasse. Ik zal met de Endurance auto in de ToerKlasse starten.

  driversdays

  In de ochtend mogen we beiden nog even op een nattige baan rijden, maar gelukkig droogt de baan snel op. Tijdens de tijdtraining kunnen we beiden op slicks naar buiten om een tijd te zetten. Dit gaat prima voor mij en ik scoor een P1 :-).

  driversdays

  Dan is het tijd voor de eerste wedstrijd, Dik mag als eerste van ons tweeën naar buiten. Dik rijdt in het gevecht met machines met veel meer pk’s maar met lagere bochtensnelheid, dit leidt soms tot mooie teksten via de communicatie….. Hij houdt zich sterk en ook het wennen aan de stuurbekrachtiging gaat steeds beter.

  driversdays

  Ik mag als tweede de baan op, op pole starten. Ik was wat suf en dacht in zijn 1 wel te kunnen starten, dit was geen handige keus en al snel kwamen de mannen achter mij met rasse schede dichterbij. Michael zat naast me met zijn compact dus insturen kon pas nadat zijn kont gepasseerd was in Tarzan. De witte auto zat er in mijn beleving achter dus ik dacht en mooi achter te draaien, ik had niet door dat er twee witte e30 zo dicht bij me waren hierdoor kwamen Ron en ik met elkaar in contact. Koude banden en een tik net voor mijn achterwiel leidde tot een spin richting het grind van de Tarzan. Nick was alert en draaide met zijn groen/zilvere e36 mooi om me heen en de rest van het veld reed ook mooi om me heen. En toen, wil de auto weer starten, eerst niet, maar iets later sloeg hij toch weer aan. Ik draaide baan weer op en in mijn achteruitkijk spiegel zag ik de B18’s al komen. Oké we liggen nu op de 39 positie en willen weer terug naar 1 er staat ons maar 1 ding te doen een inhaalrace starten. Dus gas erop en focus houden. Dit ging er goed en ik kwam redelijk goed door het veld, een P12 was het resultaat. Na deze wedstrijd mocht ik me melden bij Paul en hij was van mening dat ik een gevaarlijke situatie had gecreëerd door rond te gaan en ik kreeg een tijdstraf van 20 seconden aan mijn broek waardoor ik wedstrijd 2 vanaf P18 mocht aanvangen.

  driversdays

  Al vlot was het tijd om de tweede wedstrijd aan te vangen, zoals gezegd gestart op P18, mijn start met deze auto laat nog echt te wensen over maar gelukkig geen plekken verloren. En door naar voren was het idee ;-). Ik heb een paar mooie gevechtjes en bij Nick strand ik, ik ben inmiddels op P3 aangeland en wil de race ook per se finishen dus ga nu de laatste 2 ronden niet tot het gaatje. Uiteindelijk kom ik op P2 binnen. Laten we zeggen dat ik een eneverende eerste racedag heb gehad en ik blij ben met de inhaalraces die ik heb gereden. Deze keer dan ook positief gestemd over de 8e positie overall.

  driversdays

  Dik mag dan zijn tweede wedstrijd aanvangen, zijn strijd lijkt erg op de strijd van de eerste race buiten dat hij nog wat meer ruimte zoekt om zijn eigen ritme te kunnen vinden. Als de wedstrijd bijna ten einde is komt er nog even een goede stort-bui over waardoor iedereen op scherp wordt gezet. De race wordt een ronde voor het einde afgevlagd, voor de veiligheid van de rijders denk ik een goede keuze.

  driversdays

  3 april Endurance Race Assen DTC ACNN

  Een kleine week later zijn we al weer onderweg, deze keer naar Assen. We hebben alleen de Endurance BMW bij ons. We zijn voor ons doen met een heel klein groepje, 3 personen sterk. Dik en ik zullen samen de twee uurs wedstrijden van de ACNN rijden.
  Dik rijdt de vrije training en dan is het nog goed nat op de baan, het is dan ook meer glibberen en glijden dan rijden op de DNRT banden. De tijdtraining is voor mij, ik kom niet lekker in mijn ritme en de codes 60 helpen daarbij ook niet, de baan is inmiddels wel aan de drogende hand en gelukkig is er een doge lijn.

  driversdays

  Tijd voor de eerste wedstrijd, ik start en Dik zou mij na een half uur aflossen. De start opstelling klopt mooi bij de vooropstelling maar op de grid is het chaos, ik sta als een na laatste opgesteld. Tot overmaat van ramp heb ik de auto niet goed in de versnelling staan waardoor er geen aandrijving ontstaat bij het opkomen van de koppeling bij de start J. Na een twee ronden begin in weer een beetje ritme op te bouwen, maar bij de chicane voor het rechte eind ben ik de auto bijna kwijt, hmm dat moet anders. Nog een ronde later ga op precies de zelfde plek rond, enige krachttermen komen uit mijn mond. En ja daar gaan we weer op naar de laatste van onze groep. Het geluk zit me niet mee want de auto begint veel herrie te maken en de vermogen neemt af, twee bochten later komt daar het motorstoringslampje bij waardoor ik er voor kies de auto stil te zetten.

  driversdays

  Na teruggesleept te zijn naar de pits, kunnen we geen enkele storing vinden in de auto. Ik ga weer naar buiten om wat te testen en voelen, is de auto goed of niet? Nu wederom een code 60 en ik overleg via de communicatie met Geert dat Dik beter in de auto kan gaan omdat we anders gediskwalificeerd worden omdat we niet tijdens de pit window hebben gewisseld. Dik en ik wisselen rustig en Dik gaat verder met het testen van de auto. Conclusie bij terugkomst, wat het is geweest is niet duidelijk maar hij doet het weer.

  driversdays

  De tweede wedstrijd start ik achteraan, op naar voren is het credo, maar ik blijf vechten met de auto en krijg de swing er niet in. Na een half uur wissel ik snel en Dik neemt de auto over, uiteindelijk rijden we deze wedstrijd als derde uit.

  driversdays

  En nu lekker naar huis en ons voorbereiden op de eerst komende trainingsdag op 20 april op GP Strecke van de Nürburgring, daar hebben we zin in :-).

  driversdays

  DriversDays trapt het seizoen af op Circuit Park Zandvoort.

  Op vrijdag 18 maart startte het track day seizoen voor ons. Het weer was niet wat we gehoopt hadden en was dan ook fris en nat in Zandvoort. Ondanks dit weer hadden we toch een mooie volle line up van een kleine 80 auto’s. Het was genieten op de baan in Zandvoort.

  driversdays

  En er werd volop genoten, op veel plekken lachende gezichten. Een van de nieuwkomers, David, schreef spontaan het volgende over de dag: “Was een top dagje! Eerste keer voor mij en wat eerder weg door technische problemen maar met veel plezier toch veel gereden. Wat een gave en vooral ontzettend snelle auto’s! En natuurlijk gezellige en nette mensen.” Hiervan worden wij blij en dit werkt omdat iedereen hieraan mee werkt. Onderling is er groot respect voor het snelheidsverschil waardoor iedereen op zijn of haar tempo kan genieten van de baan.

  driversdays

  De SLK cup was ook met 6 deelnemers aanwezig om te testen. De SLK cup is de nieuwste race klasse die de DNRT aan haar pallet toevoegt. Er staan nog meer auto’s in de rij om klaargemaakt te worden voor deze klasse. Op naar de 20 auto’s lijkt een reële inschatting voor in de loop van het seizoen.

  De blije gezichten aan het einde van de dag toonde de herleving van de sport na de winterstop bij velen. Op naar een mooi seizoen. Het volgende evenement vindt plaats op 20 april op de Grand Prix Strecke van de Nürburgring. Het blijft een exclusief circuit waar je niet zomaar kan komen rijden. Wij is dan ook heel blij dat zij na dik 5 jaar weer de kans krijgen om daar te rijden.

  driversdays

  Oschersleben 24 uurs 25-26 september.

  Op 24 september was het eindelijk zo ver, onderweg naar Oschersleben. Nu gaat het echt gebeuren we gaan 24 uur lang racen :-).

  driversdays

  Alle voorbereidingen zijn getroffen alle auto’s en bussen zitten overvol met spullen en alles ziet er goed uit. Het weer werkt mee dus ook daarover geen klagen.

  Op donderdag eten we gezellig met de hele groep op het circuit van Oschersleben. Jan rijdt vrijdag al de eerste wedstrijden van de sprintraces.

  driversdays

  ’s Avonds mogen we allemaal voor het eerst in de endurance auto de baan op. Dik heeft dan ’s middags al even getest of de auto er goed bij staat. Tom bijt de spits af en begint het circuit snel te kennen. Jan gaat daarna de auto in gevolgd door Dik. En dan is het de beurt aan mij, in het donker na een paar jaar weer terug op het circuit van Oschersleben. Wat is dat wennen, het circuit niet meer scherp op het netvlies en voor het eerst in het donker. Tegen de tijd dat ik een beetje gevoel krijg wordt ik afgevlagd. Wat is dit gaaf, ik heb nu al zin in de nacht morgen! Vol goede moed kijken we met het team uit naar de dag van morgen.

  driversdays

  We ronden onze bbq verder af en gaan daarna lekker op tijd naar bed. Als we op zaterdag op het circuit komen is Jan al weer op de baan geweest. Hij gaat lekker. Nu de opmars naar de start om 15:00 uur. Inkopen doen, bij Jan kijken en lunchen natuurlijk.

  driversdays

  En dan de opstelling op met de auto, Dik gaat de 24 uur aftrappen. Als Dik zijn stint tegen het einde loopt lijkt er iets niet goed te zijn. Hij krijgt een olie lampje en dat is nooit een goed teken. De auto wordt de pitbox ingeduwd en in een hoog tempo wordt alles losgehaald. Het schroefje van de oliepomp blijkt er af gelopen te zijn…. Wat een dom moertje al niet kan veroorzaken.

  driversdays

  De auto zit na een goede 1,5 uur weer volledig in elkaar en ik mag de baan op om te testen of de motor het goed doet. Nou dat doet hij niet :-(. Tot 4500 toeren geeft de motor geen thuis en boven de 4500 begint hij te trekken, dit wordt niks. Terug de pit in zakt de stemming vlot. We doen nog een poging of tig om onderdelen te krijgen of een andere motor of een huur auto maar helaas niks mag baten…… De finishvlag valt voor team DriversDays.

  driversdays

  Inpakken is wat volgt, sommige van het team slapen nog een nacht en gaan de volgende dag naar huis andere gaan direct weg.

  8 augustus SprintRace Super Sport bij de DNRT, Circuit Park Zandvoort.

  In de vakantie gaan we wel of niet rijden, het werd wel rijden dus eerder terug om met de auto op zaterdag in Zandvoort te kunnen zijn. We vertrekken zaterdag ochtend vroeg samen met Geert en Ruud. Op het circuit gaan we snel inschrijven en de box inrichten.

  driversdays

  In de ochtend vindt de vrije training en tijdtraining plaats. De auto doet het redelijk op zijn oude banden naar deze twee races is het wel klaar, nieuw rubber eronder.

  driversdays

  Van de eerste race is de volgende impressie gemaakt:
  https://www.youtube.com/watch?v=DUZQ04WHz4E
  De tweede race verloopt prima een mooie inhaal race. Dik vermaakt zich opperbest en de auto doet wat er van hem verwacht wordt.

  driversdays

  Op naar race 3, al weer de laatste van deze dag. Een impressie vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=tXANlQPoY8Q
  Het resultaat na een hele mooie dag op een zonnig Zandvoort, overall nummer 3!

  driversdays

  18/19 juli de tweede endurance wedstrijd uit de trilogie van dit jaar, 12 uur lang rond op Circuit Park Zandvoort.

  De voorbereidingen beginnen al vroeg, we willen er een echte test voor de 24 uur van maken. Alle mensen die meegaan en meerijden zijn dan ook aanwezig op deze dag. Soms is het nog een beetje zoeken naar rollen en het afleren van gewoontes maar dit alles mag de pret niet drukken. Het eerste kleine “calamiteit” moment levert ook de nodige ervaringen op, de box in met de auto zodat meerdere mensen mee kunnen helpen. Het eten verdient ook zo zijn aandacht, de conclusie is duidelijk er was veel te veel, maar ja te kort willen we ook niet….dus ook daar moet nog een balans gevonden worden. En dan nu over het rijden :-).

  driversdays

  Op zaterdag vervoegen we ons eerst rond half 3 bij Ria om het team aan te melden. Tevens maken we gebruik van de extra trainingstijd die we ’s middags kunnen benutten. Alle administratie klaar en op naar de keuring. De mannen gaan dat regelen en ik kleed me om zodat ik straks kan gaan trainen met de auto. De auto en ik zijn nog niet echt maatjes dus dat is wel nodig….
  De training is prima, ik blijf niet blij met de remmen maar de andere kunnen er wel mee uit de voeten dus ik zal mijn remstijl aan moeten passen. Kort en heftig remmen tegen mijn gewoonte doorremmen. Dit lukt nog niet zo goed. De rondetijden zijn verre van constant maar we zitten in de richting. Tijd voor de kwalificatie. Ik krijg gelukkig tussendoor wat te drinken want stiekem krijg je het toch wel warm na een uurtje sturen. De tijd training vliegt voorbij, in de laatste ronde zet ik mijn snelste tijd neer een 2:07.177 exact gelijk aan mijn snelste tijd in de vrije training, hoe krijg je het voor elkaar. We mogen morgen starten in het midden van het veld, startpositie 20 van de 40 deelnemers. Dat wordt nog spannend met zijn alle op de Tarzan af 😉
  En nu de pitbox inrichten, deze delen we met Duimen Maar, dus dat wordt schipperen met onze mega hoeveelheid spullen. Een deel blijft in de bus waardoor het allemaal lekker past.
  Tijd voor de bbq :-).

  driversdays

  Na de bbq gaan sommige van ons nog even het in en uitstappen oefenen, daarna is het tijd om onze rust te pakken voordat we morgen aan de 12 uur beginnen.

  Zondag 19 juli
  De dag begint al vroeg, om 7:45 staan we klaar om de startgrid op te gaan, 7:55 de opwarmronde en dan om 8 uur precies het startsein. Los zijn we tussen het hele veld, ik ga voor behoud en volgens mij de rijders om me heen ook dus we komen goed met zijn allen door de Tarzan. Gas erop en ruimte proberen te krijgen.

  driversdays

  De stint verloop redelijk goed en al snel is het uur voorbij en geef ik het stuur over aan Dik. Dik vermaakt zich, naar het zich aan doet zien, goed in de auto en al snel heeft hij het tempo te pakken. Jan vervolgt dit en dan is het de beurt aan Tom. Tom rijdt voor de eerste keer mee, de spanning loopt op naar het moment dat hij de auto in mag. Het wordt ook naar dit moment toe nat op de baan. Wij hebben 1 voordeel, Tom is volledig gewend aan achterwiel aandrijving en houdt van driften dus dat moet goed komen. Tom gaat de auto in en volgens mij valt daar de spanning er vanaf en vermaakt hij zich prima op de baan. Bij het overnemen geeft hij nog wat tips aan mij door en geeft aan dat het spekglad is op de baan. Aan dat laatste is niks gelogen, Audi S en Hugenholtz kunnen alleen kruipend genomen worden…het is niet anders we gaan voor behoud. Ik word soms om mijn oren gereden maar sommige zie ik niet veel later dan weer in een grindbak staan, ik blijf bij mijn eigen tempo en breng de auto na een uur zonder uitstapjes terug naar de box. Dik neemt het over van me en de baan droogt op, dus gas erop en gaan.

  driversdays

  Vanaf dat moment verloopt de race rustig en gaan we gestaagd door. Bij een van de wissels hebben we een wielbout die niet mee wil werken wat ons extra stoptijd kost. Het is niet anders, verder en blijven rijden is het devies.

  driversdays

  Na ongeveer 7 stints begint het differentieel herrie te maken. Bij de pitstop wordt er snel gekeken en er blijkt een bout afgebroken, gelukkig kunnen we door. Bij het aan-remmen voel je hierdoor soms wat meer druk en ook het schakelen klinkt beroerd. Niet piepen en zeuren alles doet het nog dus door en gaan.
  Al snel rij ik zo mijn laatste stint, wat is dat snel gegaan. De mannen rijden na mijn hun laatste stints en Tom brengt de auto over de finish. Wij hangen in de hekken om hem toe te juichen. We zijn 6e overall geworden. Een prestatie waar wij blij mee zijn.
  Op naar de 24 uurs in Oschersleben, wij hebben er zin in!

  Met dank aan Thomas Bakker voor de actiefoto’s.

  16 mei 2015, de eerste endurance race: de 6 uur van Zandvoort.

  De auto is op Zolder al heel even kort getest door ons maar nu komt het er echt op aan. We hebben er zin in en we gaan dan ook vol goede moet onderweg naar Zandvoort.

  driversdays

  En dit is dan ons uitzicht morgen:
  driversdays

  En dan de ochtend het is nat en nogeens nat op Zandvoort. Wij (Dik, Jan en ik) rijden rustig onze vrije training er valt niks te winnen veel te verliezen. Gelukkig hebben onze monteurs goede dichte schoenen aan dus die houden droge voeten!

  driversdays

  De auto wordt nog even aan de computer gelegd voor een laatste check.

  driversdays

  Dik en Jan rijden vervolgens de qualificatie en Jan gaat de race starten. En al snel is het dan zover na de briefing, opstellen en wachten op het groene licht; daat gaat Jan op naar de eerste minuten van de 6 uurs.

  driversdays

  Tussendoor wordt er ook goed voor de innelijke mens gezorgd!

  driversdays

  Op de baan is het na twee natte stints inmiddels droog geworden. We tanken en wisselen banden maar verder ondervinden we weinig bijzonderheden. Wat een luxe. Wel moet ik nog wennen dat ik de traction control uit moet zetten…..

  Tijdens de pitstops gaat het gecontroleerd en de mannen zijn goed beschermd.

  En zo rijden wij redelijk rustig de 6 uurs uit en weten verbeterpunten om aan te werken.
  De auto verschijnt weer netjes aan de finish!

  driversdays

  Het was erg gezellig en hebben ons goed gehouden tussen de rest van het deelnemersveld. Op naar de 12 uur van Zandvoort in juli!

  We trappen het seizoen af op 12 April op het Circuit Park Zandvoort.

  Op 12 april mogen de pk’s weer toevertrouwd worden aan het asfalt van Zandvoort voor de eerste race van het jaar met de DNRT. Dik rijdt ook dit jaar weer in de Super Sport Klasse. Ik heb mijn auto verkocht en we zijn nog druk aan het bouwen dus deze dag rijdt alleen Dik.

  De vrije training en kwalificatie verlopen prima, dit resulteert in een tiende startpositie voor Dik van de 24 deelnemers. Dit zijn flink wat meer deelnemers dan vorig jaar. Dik is echter de auto aan het afstellen dus kiest hij ervoor om achteraan te starten.

  driversdays

  De eerste race wordt gestart en alles verloopt soepel, de auto is nog niet naar Dik zijn zin. Hij finisht vanaf achter als 7e, wat een prima prestatie is!

  driversdays

  Ook de tweede race kiest Dik ervoor achteraan te starten, de auto is inmiddels weer anders afgesteld. Dus ook nu een inhaalrace voor Dik, en dat vind hij leuk, het resultaat is een negende plaats.
  Overall mag Dik aan het einde van de dag de derde prijs troffee uit handen van Huub Vermeulen ontvangen. Op naar de volgende race!

  driversdays

  Terugkijkend op 2015, Dik kampioen SuperSportKlasse:

  We hebben een heel mooi jaar achter de rug.

  Dik is met een nieuwe auto aan de slag gegaan en heeft deze elke keer al wat verbeterd. Daarnaast wist hij zich goed staande te houden in het veld en dat leverde hem het overall kampioenschap op in de SuperSport klasse!

  Ik heb een mooi seizoen gereden met mooie gevechten met de mannen om mij heen. Helaas, gaat het overall kampioenschap aan mij voorbij en moet ik het met een tweede plek doen.

  driversdays

  De rest van dit jaar zullen wij nog twee trackdays rijden; 7 november op Spa Francorchamps en 7 december op Circuit Park Zandvoort. Uiteraard bent u bij deze dagen van harte welkom.
  Voor iedereen die ons op welke wijze dan ook heeft ondersteund dit jaar, Dank jullie wel!!!! We spreken jullie vast binnenkort.

  11 oktober Circuit Park Zandvoort DNRT Finale Races

  En voor dat we het weten zijn we al weer beland bij de laatste wedstrijddag van het seizoen. We zijn erg druk geweest met de voorbereidingen van deze dag. De auto’s zijn er klaar voor maar Dik en ik hebben last van griep verschijnselen, maar 1 ding is zeker het racevirus wint van het griepvirus ;-).

  driversdays

  Dik gaat als eerste naar buiten en komt terug met een 4e startpositie voor de eerste race. Het weer is wisselvallig en het is onduidelijk of het nu nat wordt of niet. Terwijl het droog is stel ik me op voor de kwalificatie maar terwijl ik sta te wachten in de tarzancorner begint het al te druppen. Ik ga de baan op en het is glibberen. Tijdens de eerste ronden is het zoeken op slicks in de nattigheid, uiteindelijk kom ik terug met een tweede startpositie waar ik erg blij mee ben.

  Dik start met zijn eerste race van de dag, het loopt lekker, de baan is opdrogende en hij behoudt zijn vierde positie. De tweede wedstrijd is nat en ook in de regen behoudt hij zijn vierde positie. Als kers op de taart rijdt hij ook de 50 min race nog, hierbij klimt hij op naar de derde positie terwijl hij achteraan was gestart. Resultaat eerste overall op deze dag.

  driversdays

  Bij mij gaat het bij de start niet goed, de baan is nat en ik sta op mijn slicks, dit werkt bij mij niet en ik eindig na een paar meter in de muur. Bij het overschakelen van 2 naar 3 komen de krachten niet goed en haaks rechtsaf is wat er gebeurt. Einde race en einde seizoen voor mij 🙁

  Woensdag 10 september Assen DNRT wedstrijd

  Het is voor Dik en mij al weer een paar jaar geleden dat wij op Assen hebben gereden. De laatste keer dat ik daar reed, was het de eerste keer dat ik met mijn m3 motor reed….

  driversdays

  De auto’s zijn er klaar voor. Tijdens de vrije training hoor ik een hele boel herrie, ik laat Geert meeluisteren via de communicatie omdat ik het niet thuis kan brengen. De auto lijkt ook te vertragen. Vreemd en later lijkt het vertragende ook weer minder te worden. Bij terugkomst wordt de auto nagekeken en er lijkt niks te zien. Op naar de kwalificatie dan maar.

  driversdays

  Dik behaal een zevende startpositie en ik een vierde.

  driversdays

  Tijdens het opstellen van race 1 gaat het niet zoals het behoort te gaan, resultaat ik start van een 6e positie, waardoor ik de eerste ronden vastzit achter een gevecht van 2 man waar ik niet voorbij kom terwijl ik wel sneller ben. Na veel gedonder 1 voorbij maar de 2e blijft de deur dicht doen. In de tweede race rij ik deze in de eerste ronde ook voorbij.

  driversdays

  Dik wordt 3e in de eerste race en eindigt de tweede race als vierde waardoor hij 2e overall wordt. Ik sluit de dag af als derde overall. Het wordt spannend de laatste race. Tussen mij en nummer 2 zit slechts 1 punt verschil!

  driversdays

  Wedstrijd 4 16 augustus Circuit Park Zandvoort

  Vrijdag 15 augustus
  Het super race weekend is voor sommige al begonnen en wij zitten nog in de voorbereiding. Vrijdagochtend nog snel wielen weg brengen om er andere banden om te krijgen. De laatste zaken in de bus en de broodnodige versnaperingen inkopen en dan kunnen we los. Tegen de middag rijden we naar Zandvoort om daar in de middag met deze en gene bij te kletsen en al te genieten van de andere klassen.

  driversdays

  Eind van de dag ruimen we de pitbox in, schrijven ons in en keuren de auto’s en doen de laatst noodzakelijks checks.

  Zaterdag 16 augustus

  Goedemorgen wat is dat lekker wakker worden, we mogen racen vandaag! Snel douchen en onderweg naar CPZ. In de box ontbijten en het weer bestuderen om te bepalen welke banden er onder mogen. Na wat vieren en vijfen en naar buiten lopen, baan bekijken gaan we beide op slicks. De banden worden gewisseld en op spanning gezet, we zijn er klaar voor.
  Ik mag als eerste naar buiten en het loopt bij mij lekker. In de vrije training zet ik een mooie 2:00 neer en heb daarmee nog net de tweede tijd te pakken.

  driversdays

  Dik gaat rijden als ik binnen kom, bij hem gaat het ook prima en ook hij zet een tweede tijd neer, stukje sneller dan mij (1:54).
  Alles nalopen, benzine tanken maar verder geen vreemde zaken, al snel staan beide auto’s klaar voor de kwalificatie.

  driversdays

  Net voor mijn kwalificatie begint het te regen, het wordt droog en er rijdt nog een groep. Wat te doen?? Nu lopen we met zijn allen op en neer en heen en weer. Hoe hard droogt de baan op, wat is de beste keus. Tot ongeveer het laatste moment blijven we twijfelen en dan nemen we het besluit, we gaan op slicks naar buiten de baan droogt hard genoeg op. Dus hub auto omhoog en de andere banden er onderuit en weer terug naar slicks.

  Het blijkt de juiste keus, tijdens de kwalificatie rij ik iets langzamer dan tijdens de vrije training het levert me een derde startplek op. Dik verbetert een heel klein beetje maar de rest gaat harden, een 6e startpositie voor race 1 is het resultaat.

  driversdays

  Nu geld het zelfde liedje weer alles nalopen, tanken, benzine halen en banden controle. Tijdens de lunch is er twijfel is er nu wel of niet een briefing, uiteindelijk lijkt het van niet. Oké dan snel verder met de laatste zaken en dan op naar Race 1!

  Race 1; ik heb een super start al zeg ik het zelf, ik ga als eerste tarzan in. O oo oo nog geen grip, maar met wat tegensturen en opvangen haal ik de eerste bochten. Na scheivlak heb ik genoeg warmte in de banden, Aart Jan heeft mij inmiddels al weer ingehaald met zijn Seat. Wij rijden met zijn tweeën aardig weg van de rest. Ronde 3, geel in Audi S en daarna code 60, hmm dat is jammer het ging zo lekker. Na twee en halve rustige ronden rijdt de rest toch iets dichterbij dan eerst. En daar is groen, brutaal prik ik hem bij Aart Jan aan de binnenkant in de Kumhobocht maar hij is al snel weer voor me. We hebben nog een ronde of 3 te gaan, aanhaken en niet meer loslaten. Ik doe mijn uiterste best maar kan niet voorkomen dat Thomas voorbij komt. Na de wedstrijd zal blijken dat ik hem na de finishlijn toch nog inhaal omdat een heleboel rijders tijdstraf krijgen voor te hard rijden onder geel. Wat een mazzel en daarmee tocht nog tweede.

  driversdays

  Dik rijdt zijn eerste wedstrijd en hij komt niet in zijn ritme en komt dan ook niet geheel vrolijk terug in de box, hij heeft 1 plekje gewonnen en mag race 2 van positie 5 starten.
  En daar gaat het liedje weer; alles controleren en tanken. Bij mij blijkt een blad van de koelvin afgebroken waardoor deze veel herrie maakt door de onbalans die is ontstaan verder niet spannend dus we kunnen alle twee lekker verder.

  Race 2, wederom een lekkere start en weer als eerste tarzan in. Ik heb nog niet genoeg grip en moet al snel 3 rijders voorbij laten (in 1 bocht….). Dus nu: niet zeuren lijnen rijden en in de achtervolging. Ik houd iets afstand wat het gaat daar aardig op en neer voor mij en wil mijn auto heel houden. De situatie stabiliseert en ik ga weer voor de max. Op naar de mannen voor me. In het Scheivlak komt er een enorme klap uit de auto van Aart Jan, de valt daarna terug, dat is redelijk simpel een plek gewonnen. Nu op naar Thomas en Alexander. Ronde na ronde kom ik dichterbij mijn rondetijden allemaal rond de 2:00, dus we gaan de goede kant op. En ja daar ben ik voorbij Alexander nu op naar Thomas. Het blijft bij op naar Thomas want die haal ik niet meer binnen voor de finish. Een lekkere race met een mooi resultaat, P2!

  driversdays

  Dik start zijn race en lijkt betere maatjes met zijn auto. Bij de start schiet hij al direct naar positie 3 om deze vervolgens niet meer los te laten. Ook de supersport krijgt nu een code 60, via de communicatie houd je in niet te hard. Dik doet het netjes en behoud ook na code 60 zijn derde positie. Ook Dik heeft hier na de finish nog mensen ingehaald, Mark en Jan krijgen een straf omdat zij te dicht langs de mannen die aan het afslepen zijn gereden. Dus opeens is Dik de nummer 1 overall, totaal onverwacht en nog verbaast neemt hij bij de prijsuitreiking zijn prijs in ontvangst. En ook ik mag mijn tweede prijs in ontvangst nemen van Huub en Ria.

  driversdays

  Snel de laatste zaken inpakken en dan wat eten onderweg en door naar huis. Op naar 10 september de race op Assen!

  driversdays

  Training 3, wedstrijd 3 en endurance wedstrijd

  Op 12 juni hebben we weer een trainingsdag. Dik heeft zijn auto thuis gelaten omdat die nog niet gereed is om mee te rijden. Mijn auto is mee en wordt dan ook door ons beiden gebruikt. Deze is inmiddels voorzien van een nieuwe stuurstang omdat ik op Zolder soms een haperend stuur had. Na de eerste testronde blijkt dat de ABS niet werkt, aangezien ik daar helemaal aan gewend ben is dat niet fijn. Na een rondgang langs de andere rijders scoren wij een nieuwe sensor en kan deze geplaatst worden. De auto doet het daarna weer zoals ik hem ken.
  We nemen om deze dag nog wat mensen mee die nog nooit meegereden zijn en het circuit ook nog niet eerder vanaf de rijderskant hebben bekeken. De actie is meer dan geslaagd met als resultaat twee lachende gezichten naast ons. Het verschil in rijstijl is door de heren gesignaleerd.

  Pootje los richting Scheivlak.

  driversdays

  Op vrijdag 20 juni is het tijd voor onze derde wedstrijd van de DNRT.

  Dik zijn auto is voorzien van een nieuwe distributiekettinggeleider en we zijn zeer benieuwd wat dit gaat brengen. Het lijkt erop dat deze als sinds het begin van de auto bouw kapot is geweest. De wordt bij het afladen natuurlijk even getest. Met het afladen van mijn auto blijft wederom de ABS branden. We testen en komen er achter dat deze het niet werkt. Dit betekend dus nog sleutelen voordat we naar het hotel kunnen. Uiteindelijk hebben we om 12 uur de zaak voor elkaar en staan beide auto’s klaar voor de wedstrijd morgen.

  driversdays

  Ik mag als eerste de baan op, het gaat prima bij mij. De auto voelt goed aan, ik rij een 2 rond en scoor daarmee de tweede tijd.

  driversdays

  Dik zijn auto loopt ook naar zijn zin, kortom we zijn klaar voor de kwali.

  De kwali rijd ik op een opdrogende baan, ik ben wel op mijn slicks naar buiten. De baan wordt steeds beter maar helaas begeeft mijn stuurbekrachtiging het. Het effect is dat deze soms wel en soms niet werkt. Ik vertrouw de auto niet en kom dus eerder naar binnen. Hierdoor kom ik met een P10 positie terug.

  Dik zijn kwalificatie vind plaats terwijl het bij het starten nog droog is, echter na ongeveer 2 ronden begint het te hozen. Er is niets aan te houden dus er zit niks anders op dan binnenkomen. Dit levert Dik toch nog een P8 op.

  driversdays

  De eerste wedstrijd gaat het redelijk bij mij, ik heb een betere start dan voorheen. Gedurende de wedstrijd probeer ik naar voren te rijden. Dit lukt wel aardig en tijdens een van de laatste ronden worden we nog getrakteerd op wat water. Vooral in het Scheivlak is het erg nat. Ik kom als 5e over de streep aan het einde van race 1. Mijn auto begint weer te haperen in het stuur en het voelt nog steeds niet goed aan. Bij terugkomst blijkt de motorsteun van mijn auto kapot. Dus de auto weer op de krik en de motorsteun vervangen. De auto is gelukkig op tijd klaar om met race 2 te kunnen starten.

  Dik gaat goed en kan zijn P8 op trekken naar een P3, hiermee lijkt de auto te gaan doen wat hij wil. Dik geniet meer en heeft leuke gevechten op de baan. Op naar race 2 :-).

  driversdays

  Race 2, het blijft dreigen maar het blijft droog. Door alle hectiek heb ik mijn banden niet goed bekeken en dat komt me duur te staan. Mijn ronden tijden komen niet onder de 2:02, gelukkig weet ik door mijn redelijk goede start als 4e over de streep te komen.
  Dik gaat de tweede race wat minder en verliest helaas 1 positie. Hij komt als 4e over de finish.

  driversdays

  Overall wordt Dik 4e net als mij. De endurance auto wordt nog even getest en daarna is het tijd voor de prijsuitreiking.
  In het totaal klassement staan zowel Dik als ik nu op de eerste positie.

  De 12 uurs race staat op zaterdag op het programma. We rijden samen met Jan Visser in een e36 325. Voor het eerste rijden we met de DNRT band omdat dit bij deze competitie verplicht is.

  driversdays

  Dik trapt de race af, Jan volgt daarna en tot slot zal ik de auto in gaan. Bij het vertrek uit de pitstraat voel ik het al, ik zit te ver weg kan net niet bij alles zoals ik wil, jammer maar doorrijden want stoppen en weer vertrekken kost meer tijd. Ook mijn arm doet ongelofelijk zeer in deze stoel, geen idee wat het is maar –piep piep piep- wat is dit vervelend.

  driversdays

  Wat dat betreft ben ik blij dat ik het stuur kan overgeven aan Dik na 45 minuten. Dik en Jan rijden iets vlotter dan mij en ik hoop mijn pootje bij te kunnen trekken zodra ik een betere zitpositie heb. Op mijn arm heeft zich inmiddels een mooie rode plek gevormd die inmiddels beurs aanvoelt. Ik plak een stuk verband op die plek onder mijn shirt en dat moet de ergste druk dan maar wegnemen. Tijdens mijn tweede stint ben ik het niet eens met een golfrijder, ik meld me in de toren en ik zie de bestuurder. Ja hier is dat meisje (wel pierer der piep MEISJE!), als ik al niet boos was heb je me het nu gemaakt. Na wat heen en weer geargumenteer verlaat ik de toren weer. Terug naar de box, Dik had het stuur al weer overgenomen. Het lijkt niet mijn racedag te zijn, helaas. De volgende stint rij ik behoedzaam met het idee terug komen is belangrijker dan een seconde sneller. Jan en Dik rijden de laatste stints en hebben ook beide nog even contact op het circuit (de een met de vangrail de andere met een mede rijder die achterin komt zetten) en dan is het al weer voorbij. De auto heeft flink op zijn donder gehad maar zich kranig gehouden.

  driversdays

  297 ronden, 7e in klasse 2 geworden en 15e overall. Moe maar blij gaan we onze spullen inpakken en op naar huis. Dag circuit, fijne zomer en tot in augustus.

  driversdays

  Training 2 en Racedag 2

  Op 19 april reizen we af naar Spa voor onze trainingsdag (trackday vrij rijden dag) op 20 april. Het weer werkt goed mee en we kunnen lekker in de zon naar Spa rijden. Ook de eerste drankjes worden in de zon genuttigd.

  driversdays

  Op 20 april hebben we een mooie dag om te rijden op Spa Francorchamps. De beide auto’s doen het goed en ik neem verschillende mensen mee voor een rondje Spa Francorchamps. Dik is aan het timen en aan het kijken hoe snel de GTR wil. Ik rij mijn ronden en heb geen laptimer aanstaan. Na een mooie dag laden we aan het eind van de dag de auto’s op en pakken onze spullen in. Dik heeft een storing in het elektronische circuit dus dat moet gefikst voor de wedstrijd.

  Op naar Zolder voor de tweede racedag van dit seizoen!

  Op 20 mei vertrekken we aan het begin van de middag richting Zolder. Het weer is ons weer goed gezind, met onze zonnebrillen op toeren we dan ook naar de omloop van Zolder. ’s Avonds regelen we de eerste zaken, inschrijven, pitbox inrichten en keuren. Daarna is het tijd om, na wat gegeten te hebben in de Otobar, richting ons hotel te gaan.

  We rijden beide laat voor ons doen. In de ochtend kunnen we dan ook rustig aan doen. Dik en ik rijden op het zelfde moment dus moeten we de kanalen van de communicatie even scheiden. Geert zorgt voor de communicatie met Dik en Ruud zal mij bijpraten tijdens de trainingen en wedstrijden

  driversdays

  Tijd voor de vrije training, het is druk op de baan en door het snelheidsverschil met de 944 soms lastig om op gang te blijven. Op een gegeven moment kom ik achter Gert Jan en met hem samen kunnen we redelijk door het veld komen. Gelukkig concludeert de organisatie ook dat dit niet handig is en in de tijdtraining rijden we zonder de 944’s.

  driversdays

  Tijdens de tijdtraining proberen Dik en ik een mooie tijd neer te zetten. Dan heb je echt voordeel van je communicatie, waar lig ik en wat doet de rest. Ruud geeft op een gegeven moment aan “je ligt P1” en dat geeft altijd een smile in de auto. Na dit bericht is de training ook nagenoeg afgeslopen. En ja de P1 is behouden voor mij. Dik heeft zich als 3e geplaatst. Beide zijn we tevreden. Vervolgens bedenk ik me aan welke kant staat p1 eigenlijk …… na een klein rondje heb ik het antwoord, links :-).

  driversdays

  De eerste race is erg spannend en Floris en ik wisselen de eerste 3 rondes de kop af. In de vierde ronde krijg ik wat lucht. In de Bianci bocht verschakel ik me en Gunter neemt de kop over. Ik probeer aan te haken maar dat lukt niet goed. Uiteindelijk wint Gunter de wedstrijd en kom ik als 2e over de finishline. Dik heeft zijn positie kunnen behouden tussen het geweld van alle dikke machines om zich heen. Hij finisht als 3e.

  driversdays

  Tegen half 6 is het eindelijk zo ver, tijd voor onze tweede race. We hebben inmiddels de auto’s klaargemaakt en hebben er zin in. Na een tweede opwarmronde omdat Peter een afgebroken wiel had en net voor zijn startpositie stilviel. De spanning is er, wie gaat er als eerste de eerste bocht in Gunter of ik, ja nee ja nee ja we hebben het gehaald als eerste ga ik de eerste bocht in. Gunter pakt me snel terug en in de Bianci gaat het fout. Een deelnemer uit de supersport klasse heeft een lekkage gehad en op de ideale lijn ligt vloeistof. Gunter kan er niks aan houden en verliest zijn auto. Ik heb mazzel om dat ik heel brutaal aan het steken was bij Gunter waardoor ik niet op de ideale lijn zit. Het gaat allemaal heel snel en als ik richting de eerst chicane achter me kijk mis ik meerdere auto’s in ieder geval Gunter en Floris. We krijgen code 60, wat is dat toch langzaam op het circuit….. Als ik weer langs de Bianci kom zie ik de schade die de mannen hebben opgelopen, dit is niet leuk, gelukkig lijken ze beide zelf niks te hebben. Als ik bij de tweede chicane aankom is het code rood, de wedstrijd wordt afgeblazen. Helaas een niet zo’n leuk einde van deze dag.

  driversdays

  Dik en ik zijn beide blij met onze 3e en 2e plaats. We ruimen de box snel op en gaan naar de prijsuitreiking, die Huub weer op geheel eigen wijze doet. Na onze maagjes gevuld te hebben gaan we onderweg naar Nederland, heerlijk slapen. Op naar de volgende race dag!

  driversdays

  Racedag 1 en training

  Op 26 maart trainen Dik en ik voor het eerst in 2014. Voor mij is het een hernieuwde kennismaking met een bekende auto. Deze winter is alleen een catchtank en een roze 6 puntsgordel toegevoegd aan de m3 3.0. Daarnaast zijn beide auto’s weer voorzien van een nieuwe laklaag. De nieuwe banden van Pirelli doen het goed en ik heb een goede eerste testdag (Trackday Vrij rijden dag).

  driversdays

  Bij Dik is het allemaal wat spannender, de auto wordt nu voor het eerst echt getest op de baan. Hij heeft de communicatie aan staan en meldt terug hoe het gaat op de baan, ook hij is zeer tevreden over hoe de auto zich houdt. Kleine zaken die nog gedaan moeten worden komen nu naar boven, dit kan mooi nog voor de eerste wedstrijd geregeld worden.

  driversdays

  De zaterdag voor de race zijn we in de pitbox nog druk bezig de laatste zaken voor elkaar te maken. Camber en uitlijning, tevens wordt mijn communicatie nog gefixet, erg blij mee!
  driversdays

  En dan is het zo ver, tijd voor het opstellen voor de vrij training. Dik en ik rijden beide in het nat op onze nieuwe regenbanden waarbij we na twee ronden beiden een goed gevoel krijgen bij de auto’s maar het is vrij training en er valt niks te winnen dus we gaan er nog niet echt voor.

  Tijdens de tijdtraining mag Dik nog op zijn regenbanden naar buiten en dat gaat al weer een klapje beter dan ’s ochtends. Ik ga op mijn slicks naar buiten en moet daardoor goed op het spoor blijven want er buiten is het nog echt nat. Uiteindelijk haal ik een 4e tijd binnen, een mooie uitgangspositie om de wedstrijd straks mee aan te vangen.

  Hieronder mijn kantoor voor die dag en de uitslag van de tijdtraining

  En dan is het tijd voor het echte werk. Gelukkig is het droog genoeg zodat we de rest van de dag op slicks kunnen blijven. Dik heeft een teleurstellende eerste race waarbij hij linksvoor lek rijdt en daardoor uitvalt.

  Bij de Sport gaat het er heftig aan toe en wordt er gevochten, twee deden dit iets te lekkerlijk waardoor we een herstart kregen. Ik kom als 4e over de streep.

  driversdays

  Op naar race twee, Dik gaat lekker en komt lekker vanaf achteren naar voren tijdens de race. Het vertrouwen in de auto begint te groeien!

  driversdays

  Laat op de dag is het dan ook tijd voor mijn tweede race. We zullen er voor moeten gaan want kado krijg ik het niet van de mannen om me heen. We gaan er voor en ook nu rijden we goed, de banden beginnen de laatste paar ronden minder goed te voelen waardoor het tempo iets terug zakt maar gelukkig weet ik, via de communicatie, dat ik nog ruimte heb en dit dus kan doen. (Na een hele trainingsdag en een race dag is dit ook niet echt gek.) Uiteindelijk kom ik als 3e over de finsh wat me overall ook de 3e plaats opleverd! Op naar de volgende trainingsdag op 1e paasdag op Spa Francorchamps.

  driversdays

  Bericht Januari 2014
  Driversdays racing team is ontstaan eind 2013. Dik en ik (Nynke) vormen dit team.
  Dik is druk bezig een nieuwe auto op te bouwen om uit te gaan komen in SuperSport klasse van de DNRT.

  driversdays

  Ik zal zelf het komend jaar de Sportklasse bij de DNRT gaan uitkomen.

  driversdays

  Naast onze individuele acties zullen we ook gezamenlijk enkele endurance wedstrijden rijden met een standaard 325.

  driversdays

  Jullie zijn altijd welkom om tijdens een wedstrijd te komen buurten in onze pitbox.
  Met vriendelijke race-groet,
  Dik en Nynke