• driversdays

  Aanmelding Cursus

  Inschrijven Cursus Assen 6-8 november

  De 3-daagse racecursus | 6,7 en 8 november 2024 – TT circuit Assen
  De racecursus van bestaat uit veel effectieve rijtijd, veel trainingskilometers en uiteraard word je persoonlijk begeleid door ervaren trainers en coureurs zoals Charles Zwolsman, Indy Dontje en Melroy Heemskerk. Je zult gedurende deze dagen enorme stappen maken in je totale voertuigbeheersing. Onderdelen die zoal aan bod komen, zijn: Maximaal remmend (tegen het blokkeren aan) op de bocht af. In 1 soepele beweging insturen naar het clippingpoint. Vol gas (met licht overstuur) de bocht uit accelereren. Slipstreamend achter je tegenstander aan. Je tegenstander uitremmen en door naar de volgende bocht. Het gevoel de auto helemaal onder controle te hebben. Grenzen verleggen!
  Op dag 1 begint de cursus met een diversiteit aan onderdelen om rustig aan het circuit te wennen en de auto langzamerhand steeds beter onder controle te krijgen. In de middag ga je al snel heel veel rondes maken over het circuit. Je bent dan vooral bezig met het rijden van de ideale lijn. Belangrijk hierbij is vooral het door de bocht kijken, naast alle handelingen zoals terugschakelen en remmen, voordat je een bocht instuurt.
  Op dag 2 ga je de snelheden al snel verhogen richting het maximale, om je voor te bereiden op proefstarts, inhalen/uitremmen en korte en lange races met safetycar-procedures. Onder persoonlijke begeleiding van een ervaren trainer werk je steeds meer richting het einddoel; genieten van het racen, maar natuurlijk ook het behalen je racelicentie op de laatste cursusdag.
  Het examen wordt afgenomen door de licentiecommissie van de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF). Racelicentie gehaald? Dan kun je je alvast verheugen op de masterclass voor de gevorderde coureur die 2 keer per jaar plaatsvindt.
  De kosten van de 3-daagse racecursus zijn € 1.625,- inclusief btw. Een volledig race-geprepareerde BMW is voor 3 dagen al te huur voor € 1500,-, inclusief btw. (Start met een volle tank brandstof en lever de auto na 3 dagen weer in met een volle tank brandstof.) Uiteraard kan je de racecursus ook volgen met een eigen (race)auto indien daar een veiligheidskooi inzit. Voor het inschrijven voor deelname van examen zijn de kosten € 100,-.
  Er is een mogelijkheid om gedurende deze racecursus te overnachten in Assen. Wel zo leuk en gezellig natuurlijk om tijdens het diner alle raceverhalen te delen met de andere deelnemers. Interesse? Vul onderstaand formulier in en wij helpen je verder!

  Privacy Statement van toepassing

  inschrijfformulier Cursus

   Je deelname is definitief na ontvangst van je betaling.